19 september 2020

Workingtest

When:
21 maart 2020 @ 07:30 – 18:00 Europe/Brussels Timezone
2020-03-21T07:30:00+01:00
2020-03-21T18:00:00+01:00
Where:
Mill Nederland
Workingtest @ Mill Nederland
Een Workingtest omvat een vijftal niet gestandaardiseerde proeven van kunstmatige aard, waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van situaties zoals die in de jachtpraktijk en/of op veldwedstrijden kunnen voorkomen.
Workingtesten hebben tot doel om voorjagers in wedstrijdverband ervaring op te laten doen in het voorjagen van hun hond in nagebootste jachtsituaties, alsmede het stimuleren van het werken met de hond. Deelname aan een WT vereist minimaal een C-diploma.
De proeven:
1. Een proef kan uit meerdere onderdelen bestaan.
2. De proeven worden, direct voor het afleggen van de proeven, door de keurmeesters aan de deelnemers uitgelegd.
3. De keurmeesters die de proeven zullen keuren, krijgen enige dagen voor de Workingtest inzage in de door hen te keuren proef/proeven.
Beoordeling van de proeven door de keurmeesters:
1. De proeven zijn zoveel mogelijk nagebootste jachtsituaties.
2. De voorjager heeft, tenzij de proefopzet dit niet toelaat, de vrijheid zijn hond zo in te zetten en te ondersteunen zoals hij dit op jacht of op een veldwedstrijd zou doen. Het aanraken van de hond (m.u.v. een kleine beloning) zal de beoordeling negatief beïnvloeden.
3. De belangrijkste aandachtspunten voor de keurmeesters zijn: gedrag op post, wijze van werken van de hond, wijze van voorjagen, correctheid van het apporteren.
4. De hoeveelheid (zowel veelvuldigheid als luidheid) geluid (zowel stem als fluit) die de voorjager heeft menen te moeten gebruiken om zijn hond aanwijzingen te geven, zal door de keurmeester(s) bij de beoordeling van een proef worden meegenomen.
5. Het zeer hinderlijk piepen, janken of blaffen van de hond op post leidt tot een onvoldoende.
6. De combinatie die op de meest efficiënte wijze en met de minste onrust in het veld de proef met goed gevolg aflegt, zal de hoogste punten vergaren.
7. Per proef kan maximaal 20 punten worden behaald worden en derhalve 100 punten in totaal.