Workingtest

Workingtest in ST.Oedenrode op 17/11/2019

  • Locatie: Manege Hertog Jan Van Brabant
  • Adres: Molenweg 4 St. Oedenrode
  • Organisatie: Frans van der Linden

Proef 1 : 16 punten

Proefomschrijving: U bent uitgenodigd om met uw hond mee te gaan als picker-up bij een duivenjacht.
Terwijl u op post staat aan de rand van een groot akkerland, wordt er vanuit het eerste schiethutje een duif (dummy) geschoten. Na teken van de keurmeester laat u uw hond deze duif (dummy) meteen ophalen. Als uw hond met deze duif terug is en weer netjes naast u zit, word vanuit het andere schiethutje weer een duif (dummy) geschoten, ook deze mag uw hond na teken van de keurmeester ophalen.

Kosmo sprong twee keer in ( aftrek van punten ). Voor de rest ging de oefening heel goed.

Proef 2: 19 Punten

Proefomschrijving: Terwijl u op post staat met uw hond, wordt er een duif (dummy) geschoten, dit is zo kort bij dat u besluit om die zelf te rapen.
Terwijl uw hond op u zit te wachten, word er weer een duif (dummy) geschoten.
Bij uw hond aangekomen zet u deze meteen in om dit apport op te halen.

Hier bleef Kosmo mooi zitten. Zo kon ik de dummy oprapen en  zelf kijken waar het tweede apport naar toe vloog. Daarna Kosmo naar het tweede apport gestuurd maar spijtig genoeg liep hij er eerst over om daarna in het terug keren de dummy te nemen. Daarvoor kreeg ik een puntje aftrek.

Proef 3: 10 punten

Proefomschrijving : Terwijl je op post staat word er een duif (dummy) geschoten, op teken van de keurmeester mag u de hond inzetten om deze duif (dummy te apporteren. Je krijgt van de keurmeester te horen dat er een konijn (dummy) geschoten is, dat konijn moet natuurlijk ook nog door uw hond binnengebracht worden.

Kosmo sprong ( aftrek van punten  ) terug in maar bracht de dummy wel mooi terug. Daarna kwam er een eenden geluid uit het bos. Ik zette Kosmo terug in maar hij liep naar de vorige valplaats. Ik had hier direct moeten in grijpen en hem terug fluiten. Maar deed dit helaas niet met als resultaat dat hij begon te plassen . Heb hem dan een tweede keer mogen  in zetten en dan ging hij het bos wel in. Na lang zoeken kwam hij terug met de dummy.

Proef 4: 16 punten

Proefomschrijving: Terwijl u op post staat met uw hond, word er een eend (dummy 1) geschoten die in het water valt. Deze mag uw hond na teken van de keurmeester meteen ophalen. Als uw hond met dit apport terug is en weer netjes naast u zit, word er weer een eend (dummy 2) geschoten die valt op het eilandje. Ook dit apport moet natuurlijk netjes binnenkomen.

Voor de zoveelste keer sprong Kosmo in bij alle twee de dummy’s. Voor de rest deed hij de proef perfect.

Proef 5 : 18 punten

Proefomschrijving: U staat tijdens een drijfjacht op post met uw hond, de drift gaat aan u voorbij en er valt een shot, er is een eend geschoten. Na teken van de keurmeester mag uw hond dit apport ophalen. Als uw hond weer naast u zit, gaat de drift verder en er word weer een eend geschoten. Ook deze mag na het teken van de keurmeester geapporteerd worden.

Hier heb ik voor zekerheid gekozen en Kosmo aangelijnd gelaten. Dit koste mij punten maar zo had hij wel geen succes moest hij inspringen. De twee dummy’s werden tegelijkertijd opgegooid ( er zaten al heel wat voorjagers te wachten bij deze proef ). Kosmo bracht de eerste dummy na efkes zoeken mooi binnen. Daarna doorgestuurd naar de tweede dummy en deze kwam ook binnen.

Totaal aantal punten: 79/100
Had Kosmo niet zoveel ingesprongen en mooi blijven zitten hadden we nog beter gescoord. Voor de rest heel tevreden.
Op naar de volgende WT.